dilluns, 8 de març del 2010

Temporal de neu per recordar!


Hola a tots de nou. Com la majoria sabeu, avui hem patit un temporal de neu, dels més forts que es recorden dels últims anys.
Aquí a Tona, ens va començar a nevar el diumenge al vespre, i a mig matí ja duiem més de 20 cms.
Després de dinar, i netejar el balcó de casa per evitar un excés de pes per la neu, he marxat cap a Balenyà a veure com anava la circulació per la R3.
El camí era desolat. La carretera de Tona a Seva, sense netejar, amb roderes dels cotxes glaçades, i dificultant la circulació. Tant que la Policia Local ha hagut d'intervenir a la rotonda per accedir a la C-17 a Barcelona o Vic, del sud del poble, advertint als conductors que sense cadenes no entressin a l'autovia.
A l'arribar a Balenyà, un cop de vent m'ha destrossat el paraigua, i l'he llençat. A les vies hi havien ben be 2 pams de neu, que m'arribaven per sota els genolls.
Sense sapiguer com estava la cosa, veig a la via 2 una 447 en simple amb destinació Ripoll aturada. Pensava que havien interromput les circulacions, però al cap d'una estona, ha marxat cap a Vic, on amb moltes dificultats ho aconseguiria, tot i treient moltes guspires del pantògraf.

Cap a les 16:10 arriba una 447 procedent de L'Hospitalet, sense massa problemes.



Tot i que es queda molta estona aturada. Esperava creuament amb el tren cap a L'Hospitalet procedent de Vic, servit per la 440 240M, i que arribaria al cap de 10 minuts per la via 2. Ha fet un intent d'arrancar, però ha quedat aturada uns metres abans de la sortida de l'estació. Al cap de pocs minuts reprèn la marxa.


Decideixo esperar l'habitual doble 447 cap a La Tour de Carol. Al fons, a les agulles d'entrada venint de BCN, hi havia diversos operaris treballant sota la intensa nevada.
Però les condicions eren tant adverses, que al cap d'uns minuts avisen per megafonia que la circulació quedava interrompuda fins nou avís. Així com a les línies 4 i 7 de rodalies, hi hauria retards superiors als 20 minuts.
Vist que ja no passarien més trens, marxo cap a casa, a veure com continua el cacau pels carrers del poble. Una llarga currua de cotxes des de la rotonda d'accés a la C-17, fins a la biblioteca Caterina Figueras, la majoria per posar cadenes.
I tot ple de neu arribo al portal de casa, i em trobo un veí que ha engegat el cotxe ja que no l'havia mogut en tot el dia. Medeix la neu acumulada al sostre, i li demano quan gruix hi ha, i em contesta 32 cms. Déu ni do!
Cap al capvespre la nevada ha amainat, i es comencen a solucionar els problemes a la xarxa viària principal.

De moment això és tot. Fins la propera, salut!

  1. Una 447 a la via 2 de Balenyà, sortint amb dificultats cap a Vic i Ripoll
  2. Una 447 procedent de L'Hospitalet, efectua la seva arribada a la via 1 de Balenyà
  3. La mateixa 447 esperant pacientment encreuament, sota l'intensa nevada.
  4. Encreuament entre la 447 i la 440.
  5. La 440 fa un intent de marxar cap a L'Hospitalet, instants després ho aconseguria, no sé si amb èxit o no.

3 comentaris:

  1. Impresionant reportatge!!! Unes imatges que faran història!!!

    ResponElimina
  2. Al·lucinant!
    Havia de ser divertit ser el maquinista, veient que el tren avança, però sense veure res més :O!

    ResponElimina
  3. Unes fotos magnifiques, per recordar!

    Gracies.

    ResponElimina

Powered By Blogger