dilluns, 6 de juliol de 2009

Tarda infernal a l'Estació de França


Divendres amb la que estava caient, vaig decidir anar a visitar l'EdF (Estació de França). Per això vaig marxar ben dora de casa, cap a les 14:40, i cap a Vic, per agafar el tren procedent de La Tour de Carol (en aquest cas Ripoll, per obres) de les 15:20, arribant puntual, cosa molt estranya. El viatge normal, sense incidències. Arribo puntual a Sants, i allà marxo de seguida cap a la via 14, on per pocs segons, se m'escapa el Talgo Mare Nostrum. Però al moment de marxar el Mare Nostrum, apareix per la via 11 el Talgo a Lorca, remolcat per la 252 070, una de les últimes amb l'antic esquema de Renfe i la inscripció Altaria.Al cap de pocs minuts arriba una simple composició de Civia 465, que em duria a l'estació terme de la capital catalana, procedent de Sant Vicenç de Calders. Quan vaig arribar, hi havia molt poqueta cosa, una 448 a Caspe el 465 amb el que vaig arribar i una 252 aïllada, descansant. Mentrestant, marxo cap al final de l'andana de les vies 6 i 7, i al cap de pocs instants, arriba una 450 procedent de Vilanova. Allà m'hi estic força estona, fins que arriba un regional servit per doble de 470, que instants després marxaria cap a Tortosa. Agafo aquell tren fins a Sants, i allà fer temps per esperar el meu Vic.

Just arribar a Sants, marxa l'Euromed de les 18, servit per doble composició de 101. Potser no en tornaré a veure cap més. El temps ho dirà. Mentre faig temps, decideixo marxar cap a l'Hospitalet, per pujar de buit a dins del tren i agafar lloc. Vaig apurar massa, i vaig agafar el tren procedent de Ripoll de les 18:15, però abans d'arribar a les agulles de l'Hospitalet, ens parem, per deixar pas a un tren ascendent, i resulta que era el que volia agafar. Resignat baixo i miro a quina hora surt el Puigcerdà, el qual sortiria amb 10 minuts de retard. Baixo a Granollers - Canovelles, ja que se m'exhauria el temps de 2 hores del bitllet, i allà esperaria al següent Vic. Mentrestant, veig que el de La Garriga descendent, era servit per la 440 253M "la benjamina" al ser la última de la sèrie. Amb 10 minuts de retard més, arriba el meu Vic per la via 1, servit per la 440 224. En resum, vaig arribar una hora més tard del previst a casa. Gairebé a les 21 del vespre. Això és tot. Fins la propera.


  1. La 252 070 amb la inscripció Altaria, remolcant el Talgo a Lorca
  2. El Civia 465 procedent de Sant Vicenç de Calders, descansant a l'Estació de França, juntament amb una 252
  3. L'Euromed de les 18 a Sants, en doble composició, marxant cap a la Comunitat Valenciana, servit per una de les últimes unitats S.101
http://www.youtube.com/watch?v=X04A-AUEHjw Video de les circulacions d'aquella tarda a l'estació terme Barcelonina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada