dijous, 13 de maig del 2010

A la caça de l'herbicida



Ahir dimecres, havia de pujar un tren herbicida cap a Ripoll, traccionat per la 319.212 "retales". Aprofitant que havia de fer unes gestions a Vic, em vaig acostar cap a l'estació, per veure si el podia caçar, però només van passar moltes 447, la gran majoria en doble, i com que no volia tornar tard, a les 11:30 agafo el bus de tornada cap a casa, un xic decebut, però amb l'esperança de tornar a la tarda, pujar a Ripoll, i poder-lo enxampar.

El temps era amenaçador, però davant una oportunitat com aquesta, me la vaig jugar, i vaig anar a caçar-lo. Sortint com sempre pels volts de 3/4 de 4, direcció l'estació de St. Miquel de Balenyà, per agafar un rodalies en servei R3 a Vic, que com és habitual, arribaria a les 16:05 per la via 1 de l'estació balenyanenca, servit per una simple. A les 16:14 arribem i estacionem a la via 4, per esperar el rodalies a La Tour de Carol, que passa a les 16:26 per la capital osonenca, però que finalment arribaria amb uns 5 minuts de demora. El cel era amenaçador, i a Borgonyà, cau una bona tromba d'aigua. Arribem a Ripoll cap a les 17:05, on feia una estona havia caigut una calamarsada, però l'objectiu era allà, encara amb el motor encès i fumejant, i llavors es quan m'inflo a fer-li fotos. L'aigua que queia no era impediment. Fins i tot m'he trobat amb un altre aficionat de Torelló, el qual no recordo el nom, però si em llegeix, aprofito aquestes línies per saludar-lo. Vam petar la xerrada una estona, sobre el material retirat fa poc, i el futur de la línia del Transpirinenc. La tarda va ser profitosa. A les 18:35 torno cap avall, un xic moll, però satisfet de la caça. Avui si el temps ho permet, hi tornarem a intentar enxampar-lo, ja de baixada cap a Montcada Bifurcació. Pel que m'ha comentat el company, està previst que a les 3 de la tarda surti de Ripoll, cap a Montcada, per tant, l'anirem a enxampar corrent per la línia. I com que no estava prou xop, al camí de tornada cap a casa, encara em vaig mullar més. Però va valer la pena. A continuació les fotos de la jornada. Gaudiu-les!







1 comentari:

  1. Igualeta que com me la vaig trobar el dijous al matí! Desconec quantes unitats retales queden en servei, però la seva presència per la Catalunya interior va ser una experiència ineludible.

    ResponElimina

Powered By Blogger