dimarts, 3 de novembre del 2009

Últim dia amb horari d'estiu


Divendres passat 23, va ser l'últim amb l'horari d'estiu, i vaig decidir acomiadar-me de les sortides llunyanes fins a la primavera, a un dels meus llocs preferits, com és Ripoll, tot i la poca varietat de material que hi abunda. Comencem anant fins a Balenyà, per agafar el rodalies destinació Vic, que vindria puntualment per la via 1 a les 16:05. Tot semblava anar bé, però al cap d'una estona de ser a l'andana de l'estació vigatana, per megafonia s'anuncien retards de 20 minuts al tren destinació La Tour de Carol, que tenia previst agafar a les 16:26, finalment, el retard fou de 25 minuts i fins a les 16:50 no sortiria la doble 447 habitual que realitza aquest servei. Arribem a Ripoll gairebé a 2/4 de 6, i allà es desacoblarien els 3 cotxes de cua, per seguir amb els 3 del cap cap a La Tour de Carol. Pensant que tindria temps vaig voler dirigir-me cap a la zona del Pla d'Ordina, però veient que es feia tard, pensava que no seria a temps d'agafar el meu tren de tornada. A mig camí vaig fer mitja volta, per refer a la inversa el recorregut fet fins aleshores. Llavors se'm va encendre la bombeta i vaig anar cap a la boca sud del túnel del calvari, per tal d'agafar el tren sortint del túnel. Pocs moments després d'arribar s'abaixen les barreres del pas a nivell del Pg. Ragull, i un cop s'entreveu la il·luminació, preparo i faig instantània que quedaria per a la posteritat. Llavors torno cap a la zona del recinte de l'estació per esperar el tren de tornada, que s'acoblaria a una 447 que descansava a la via 3 de l'estació capçalera del transpirinenc, per tornar llavors en doble, arribant també 20 minuts tard, a les 18:38. Això va provocar que sortís 10 minuts més tard, per fer les maniobres d'acoblament, sortint cap a 18:50 aprox. i arribant a destinació 50 minuts després, del previst. Per ara això és tot. Fins la propera!
  1. Dues 447 emparellades a l'estació de Ripoll, la de l'esquerra a punt de marxar cap a La Tour de Carol
  2. Simple 447 sortint del túnel del calvari, just abans de trepitjar el pas a nivell del Pg. Ragull i el pont sobre els rius Ter i Freser, abans de l'estació de Ripoll

4 comentaris:

  1. A caçar trens nocurns ara que es un pèl més difícil xD, salutacions!

    ResponElimina
  2. No crec, pensa que visc lluny de les vies, i ara es fa fosc de seguida i fa fred. A part no em queden massa bé les fotos nocturnes.

    ResponElimina
  3. També es veritat, l'hivern es lo que té, però tampoc tot són coses dolentes, el Nadal, l'any Nou, Reis... tot això no o tens a l'estiu jeje, en fi, que ara es l'època més dura per caçar trens tot un dia sencer, salutacions!

    ResponElimina
  4. Aquest túnel urbà de Ripoll és molt curiós. Quan es travessa Ripoll per primera vegada dóna una grata sorpresa!

    ResponElimina

Powered By Blogger