divendres, 20 de novembre del 2009

El baixador de Taradell Mont-rodon, ja és història


Si nois, el que veieu és cert, han enderrocat l'antic baixador de Taradell - Mont-rodon.
Quan venia de Vic, del curs de tractament informatitzat d'imatges, cap a 1/4 i 5 de 3 de la tarda, al passar per l'alçada del baixador, he vist una giratòria i un camió. Al principi no n'he fet cas, però al cap de pocs metres, he vist que l'antic baixador, era ara un munt de runa.
Aquesta tarda cap a 2/4 de 5 he agafat i he anat a veure quin era el seu estat actual, si ja havien netejat la runa. De moment no. No sé quina ha sigut la raó per enderrocar-lo, si el seu mal estat, o els ocupes que feia algun temps que hi habitaven. Segurament la direcció d'ADIF se n'ha assabentat i ha decidit que per fer malbé les instal·lacions, valia més la pena enderrocar-lo. Aquest baixador fou construït la dècada dels anys 60, i va ser l'originari del que ara és l'urbanització de Mont-rodon, de Taradell. A finals de la dècada dels 80, principis dels 90, vista la poca demanda, es va decidir clausurar el baixador, i fer que els trens ja no s'aturessin.

Fins a dia d'avui. Cap a les 17:00 arribo a l'emplaçament, i espero pacientment a que passés algun tren, fins al cap d'1/4 d'hora, que ha passat una 447 destinació Vic.


S'anava fent fosc, i cap a les 17:30 ha passat puntualment la 440 165M procedent de Ripoll, avui ja és la segona vegada que recorre la línia, ja que al matí, ha realitzat un servei matinal a Vic.



Al cap de 10 minuts, passa amb el seu potent focus, la 447 135R, direcció Ripoll, i al passar aquesta dono per finalitzada la sortida, diguem-ne, d'emergència, a l'antic, clausurat, i ara enderrocat, baixador de Taradell - Mont-rodon.

Una llàstima el seu destí final. Crec que es podria haver conservat l'edifici per a altres usos.

Per avui, això és tot. Fins la propera!

  1. Pila de runa, del que havia sigut, el baixador de Taradell Mont-rodon.
  2. Simple 447, passant pel davant de les runes, en destinació Vic
  3. La 440 165M procedent de Ripoll
  4. La 447 135R en destinació Ripoll, fent gala del seu potent focus.

3 comentaris:

  1. És l'opció fàcil: trinxar-ho tot.
    No sé com era aquest edifici del baixador, però segur que se li podria haver trobat algun ús de profit, tot i que no sembli un indret gaire fàcil de trobar, segons he vist al plànol. Adif, com a companyia pública, hauria de posar a disposició de joves emprenedors els edificis que han perdut validesa, per tal de fomentar el creixement de petites empreses i conservar el patrimoni arquitectònic ferroviari.
    A mi sempre m'agrada posar com a exemple l'edifici de l'estació de Porta, a la Cerdanya nord, on el tren ja no s'hi atura i l'edifici s'ha reconvertit en un bar, anomenat Burtons Gare i a càrrec d'un inmigrant anglès.

    ResponElimina
  2. Et deixo uns enllaços a unes fotos meves, perquè puguis veure com era aquest baixador.
    http://www.flickr.com/photos/rodalies_vic_c3/2967124398/
    http://www.flickr.com/photos/rodalies_vic_c3/3194200224/

    ResponElimina
  3. Sembla un edifici prou interessant per uns ocupes hippies!

    ResponElimina

Powered By Blogger