dijous, 12 de novembre del 2009

L'hivern ha arribat a Ribes

Hola a tots! Dimarts passat 10 vaig aprofitar que tenia festa del curs que estic fent (el faig dilluns, dimecres i divendres de 9 a 14), i que el dia anterior va ser radiant, doncs vaig matinar i vaig anar fins a Ribes de Freser, (encara que el Cremallera sigui tancat) per veure les primeres muntanyes enfarinades. Així que comencem llevant-nos a 2/4 de 9, per marxar a 3/4 i cinc de 9 del matí, enfilant camí cap a Balenyà. A les 9:12 arriba puntualment per la via 1 el tren destinació L'Hospitalet, que com és habitual, seria servit per una 440, en aquest cas la 231, mentre s'anuncia per megafonía, que el meu tren a Ribes, arribaria amb 15 minuts de retard, i així va ser, a les 9:27 va arribar una 447 en destinació Ribes, per la via 1. El trajecte s'inicia amb normalitat tot i el retard, i a Manlleu fem encreuament amb una altra 447. fins a St. Quirze no tocaría cap més creuament, i allà sería l'últim del viatge. Arribem a Ripoll amb un paisatge nevat i blanc, ben bonic. Fins que finalment a les 10:28, amb 5 minuts de retard, arribem a l'estació Ribetana, per la via 1. Allà descobreixo que no sóc l'únic fotògraf que hi havia, també van venir un parell d'homes, sobretot per veure com ha quedat la platja de vies després de la renovació que es va fer aquest estiu. Jo crec que eren gent de TECSA, ja que encara estan treballant per la línia.


Llavors com que tenia temps fins a l'arribada del proper tren, vaig anar fins a Ribes Enllaç, on sota la coberta, i tancat a pany i clau, descansaven la habitual doble composició dels automotors GTW 2/6 Stadler, les unitats A10 i A11 del Cremallera. Aprofitant el tancament del Cremallera, s'està arreglant l'aparcament que hi ha al voltant de les dues estacions, i que en breu rebrà una nova capa d'asfalt.
A la tornada, arriba primer una 447 simple per la via 5 en destinació La Tour de Carol, per encreuar amb una altra simple 447 procedent de la mateixa localitat de la Catalunya Nord, que baixaria 5 minuts tard per la via 1. La tornada, al igual que l'anada, sense incidències destacables, i arribaria a Vic, per fer transbord a un tren que em dugués de tornada cap a Balenyà, ja que en el que havia vingut no parava fins a La Garriga. A la 1 ens donen ordre de sortir cap a l'Hospitalet en una simple 447 per la via 2, i al cap de 10 minuts arribariem a destinació, on donaria per acabada la sortida matinal, la primera en horari hivernal.
Fins la propera, salut!

  1. La 447 034R descansant a la via 1 de Ribes, amb el Torreneules de fons enfarinat
  2. Els automotors GTW 2/6 Stadler A10 i A11 del Cremallera de Núria, es troben descansant sota la nova coberta, ja que la línia com cada any per aquesta època és tancada al públic.

1 comentari:

  1. Pel que veig, la zona de vies no està nevada, a veure si aquest Desembre està tot enfarinat i quan hi puji, doncs a fer fotografies enfarinades, salutacions!

    ResponElimina

Powered By Blogger