dimecres, 24 de novembre del 2010

Comiat Estrella Costa Brava i Catalán Talgo

El passat dissabte dia 20, vam fer el nostre particular comiat a dos trens que segurament d'aquí a un mes ja no circulin, l'Estrella Costa Brava i el Catalán Talgo. Vam començar molt dora, a 1/4 i 5 de 8 ja em venia a buscar a casa l'Aleix per marxar fins a Granollers, i recollir en Jacob i el José A.

Quan van arribar cap a 1/4 de 9, vam enfilar AP-7 amunt i observar diferents punts de la futura línia d'alta velocitat, on enxampar mercants. A 2/4 de 10 ja erem a Figueres, com hi havia temps, vam anar fins a Figueres - Alt Empordà, per veure la nova estació (que queda força amagada, a la sortida de Figueres, per la carretera que porta a Banyoles, Olot, Vic i Ripoll), i de pas veure si enxampàvem de casualitat la BT d'Adif, però no va poder ser. Després vam anar fins a l'antiga estació de Perelada, i allà vam enxampar per començar, el Talgo Marenostrum de baixada, amb la 252.074.


L'Estrella Costa Brava de pujada, a càrrec de la 252.058.


Un Delta amb la 470 118M de baixada, i el Catalán Talgo amb una demora aproximada de 45 minuts, amb la 252.059.



Llavors vam creuar la frontera, i a Salses vam enxampar un TGV cap a Perpinyà, i el Catalán de pujada.






Després anem fins a Narbonne, i allà vam veure força material, molts AGC's, un TER amb material convencional "push & pull", amb la nez-cassez 7214 (amb una decoració tota platejada, molt bonica al meu criteri), un mercant d'Europorte amb una locomotora elèctrica "Alstom Prima", estacionat a la platja de vies de l'estació, i un Teco direcció Montpellier, també traccionat per una Alstom Prima, concretament la 7042.







Llavors, després de dinar vam baixar cap a Rivesaltes, en uns camps de vinyes als afores, ja prop de Perpinyà, i allà vam enxampar dos TGV's, un en doble de baixada, i un de pujada, un Dúplex en simple, un TER amb material convencional (7200 + cotxes) i l'esperat Catalán Talgo.








No satisfets, vam anar fins a l'estació de Figueres, i allà vam veure una batonadora a la via sense andana del costat de la 3, una 470 al fons (segurament averiada), al cap de poc va passar un Teco buit procedent de Portbou, amb dues japoneses 269 sub-sèrie 500, en doble tracció.

Un 449 doble fent un Regional (o Delta) Portbou - Sants (amb la unitat nº34 al capdavant), el Catalán Talgo de nou, amb la mateixa 252 que el va pujar al matí fins a Portbou, la 252.059, una 449 que finalitzaria trajecte a l'estació empordanesa, i per acabar el Talgo Marenostrum de pujada, amb cert retard (habitual en ell), a càrrec de la 252.050.



Un cop ja fotografiats els objectius del dia, vam tornar a agafar l'Ap-7, ja per baixar fins a Granollers, on deixariem en Jacob i el José A. i després seria el meu torn, arribant a casa pels volts de 2/4 de 9 del vespre.

Podeu veure un resum fotogràfic de la jornada en aquest enllaç: http://www.facebook.com/album.php?aid=21152&id=100001399715993

Agraïr la companyia d'Aleix Cortés (especialment per fer-nos de xofer), Jacob Bonet i José A. Clavero.
De moment això és tot. Fins la propera, salut!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Powered By Blogger