dimarts, 3 d’agost de 2010

Excursió a Núria

Benvinguts a una nova entrega del meu blog.

En l'entrada d'avui parlaré sobre l'excursió que vam fer dissabte a Núria.

Comencem sortint als volts de les 8 de casa, per agafar el cotxe fins a Vic, on allà agafaria el primer tren cap a La Tour de Carol, servit per una doble 447, que arribaria puntual a les 8:19 per la via 3. Vam haver d'esperar 5 minuts per encreuar-nos amb el tren de baixada i això va condicionar la resta del viatge, fins a Ribes de Freser, on arribaria just, per trobar-me amb l'Aleix, i agafar el cremallera de les 9:20 des de Ribes enllaç, fins a Queralbs, on pugem a bord de l'automotor BEH 4/8 A5 "Puigmal". A Ribes Vila puja molta gent, sobretot excursionistes. Arribaríem a Queralbs gairebé 20 minuts després, on ja hi havia l'A7 "Taga", preparat per sortir cap a Núria.

Ens quedem una estona a l'estació de Queralbs, per fer fotos a l'encreuament amb el tren de baixada cap a Ribes, servit per l'automotor articulat Stadler GTW 2/6 A10 "Noufonts".

Un cop fet l'encreuament, agafem i ens endinsem a l'interior del poble de Queralbs, per agafar el camí dels pelegrins de Núria, on l'inici és força costerut. En una mitja hora arribem a sobre la boca sud del túnel del Roc del Dui, on per l'horari, ens varem esperar a veure el tren de pujada, de les 10:30, i no es va fer esperar, el qual eren els dos automotors GTW, A10 i A11.

A partir d'aquest punt toca baixada fins al pont del Cremal, on vam rebre una trucada de Guillem Rius, que pujava amb el cotxe saló, el qual era el gran objectiu del dia, i ens va dir que segurament el veuríem al pla de Sallent. Arribats al Salt del Sastre, el camí enfila tot fent zig zag, i tornem a rebre una trucada d'en Guillem Rius, dient-nos que ja havien sortit de Ribes Vila, i que en 20 minuts serien al Pla de Sallent, i a partir d'aquell moment, vam apretar el ritme, en alguns trams vam fer algun sprint corrent per arribar a temps, fins al Pla de Sallent, on varem deixar passar un grup d'anglesos, creuem el pont i veiem arribar l'A6 "Torreneules", remolcant el cotxe saló, temps just per mi per treure la càmera, i fer aquesta foto, malauradament l'Aleix no va tenir temps a desenfundar i disparar.

Tornem a rebre una trucada del Guillem, dient-nos que segurament tornaria a baixar, i anem caminant un tros amunt, fins arribar a l'altura del túnel del "Poste Tort", on allà l'esperaríem al baixar, i no es va fer pregar. En aquest cas els dos ja anàvem preparats amb la càmera per disparar tant bon punt aparegués.

Vistes les circulacions de baixada, ja enfilem l'últim tram de pujada del camí, per mi la part més dura, però que vaig aguantar bé, fins a la creu d'en Riba. Allà rebem l'enèsima trucada d'en Rius, dient-nos on erem, i ja li vam dir que en 10 minuts seriem al santuari de Núria, que ell ens esperava a l'estació. Llavors quedem amb ell perquè ens ensenyi una mica l'exposició sobre el cremallera, ja visitada vàries vegades per mi, però la primera per l'Aleix. Ens separem d'en Guillem, el qual anava amb els seus pares a dinar, i nosaltres vam anar a dinar també a l'autoservei. Després de dinar, anem a donar una volta pel voltant del llac, el qual feia temps que tenia l'espina clavada de fer aquesta foto, d'un tren entrant pel túnel de Núria, i al cap de poc va arribar l'A5.

Tornem a quedar amb en Rius per fer una visita al santuari, i marxar cap avall amb el cremallera de les 16 des de Núria, tot i que la nostra destinació era Ribes, voliem marxar amb un BEH, fins a Queralbs amb l'A7 "Taga", i de Queralbs a Ribes Vila, on visitarem l'exposició permanent del cremallera, amb el doble de GTW A10 i A11.

Acabada la visita a l'exposició, en Rius ens va acompanyar amb cotxe fins a Ribes enllaç, on finalitzaríem la sortida, l'Aleix per tornar amb cotxe fins a Puigcerdà, i jo amb tren fins a Vic, esperant a veure si feia acte de presència la 447 057R, la pintada fa poc amb els nous colors de Rodalies de Catalunya, però malauradament, aquell dia es veu que feia serveis per la línia R2 entre Sant Celoni i l'Aeroport. Arribo a Vic puntual cap els volts de 2/4 i mig de 7, em quedo una estona per veure si enxampava l'esmentat tren, i cap a 1/4 de 8 agafava el cotxe de tornada cap a casa, força satisfet de l'excursió feta amb el company i amic Aleix, el qual saludo des d'aquí, i agrair a ell i a Guillem Rius la companyia del dia, amb ganes de repetir-ho amb més gent una altra vegada.


Fins aquí l'entrada de l'excursió a Núria, fins la propera, salut!

2 comentaris:

  1. Molt bona excursió Oriol! Precisament ahir vaig anar al Pic de l'Infern des de Núria i vaig pujar amb el cremallera. Em va indignar moltíssim el túnel del Dui, que s'ha carregat per complet l'encant d'aquesta línia eliminant el seu tram més atractiu. Per mi mai serà el mateix... quina llàstima que això no sigui Suïssa!

    ResponElimina
  2. Hi havia tant de neu a l'hivern que van fer aquest túnel ?, saps quina ha estat l'argumentació per fer-ho '

    ResponElimina